پلیسه معده (غیر استاندارد)

در این روش معده پس از آزاد سازی توسط چند ردیف بخیه دوخته شده و کوچک میشود.

 

مزایا

پلیسه معده روشی است که اکثر مزایای اصلی جراحی های لاغری را، بدون وجود معایب آنها دارا می باشد. از این رو این جراحی برخلاف بای پس معده، سیستم گوارشی و نحوه هضم غذا را تغییر نمی دهد. همچنین نیازی به قرار گرفتن شئ بیرونی به دور معده و یا تنظیم شدن (مانند حلقه قابل تنظیم معده) نخواهد داشت. علاوه بر این بیمار هر زمان و به هر دلیلی تمایل به بازگشت معده به حالت اول داشته باشد، می توان این جراحی را معکوس کرد. این امکان در جراحی بای پس و اسلیو معده وجود نخواهد داشت.

علیرغم اینکه پلیسه معده یک روش بسیار نوین بوده و هنوز در مراحل آزمایش شدن قرار دارد، اما نتیجه این جراحی باور نکردنی است. نتایج حاصل از تحقیقات اخیر در این زمینه نشان داده است که پلیسه معده روشی موثر برای لاغری محسوب می شود. این تیم تحقیقاتی، ۲۰۲ نفر را آزمایش کرده و نتیجه گرفتند که با گذشت یک سال از پلیسه معده بیمار می تواند ۵۷.۸۴ درصد و با گذشت چهار سال ۶۸ درصد از وزن خود را کم کند.

عوارض

این عمل در افراد ریزه خوار و شیرینی خوار پاسخدهی مناسب نداشته و بیماران دچار عدم کاهش می شوند. در ضمن شیوع مشکلات غذا خوردن نظیر تهوع و استفراغ در این روش قابل توجه است.

این روش که توسط جناب دکتر محمد طالب پور که از اساتید برجسته و فرهیخته این مرز و بوم است، ابداع گردیده است. از مزایای این روش آسان بودن تکنیک جراحی و نداشتن محل برش یا پیوند (آناستوموز) در آن می باشد. که این عمل را در رده کم خطرترین روش های جراحی چاقی قرار می دهد اما آنچه باید به آن توجه نمود این است که این روش جزء اعمال استاندارد جراحی چاقی نبوده و مقبولیت همه گیر در سطح مراکز معتبر جراحی چاقی در دنیا ندارد و در ضمن قدرت آن در کاهش وزن محدود بوده و در بهترین شرایط از باندینگ بهتر بوده ولی از اسلیو ضعیف تر است و با میزان بالای عود چاقی پس از یک تا دو سال همراه می باشد.